Tønder
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 26. maj 2022

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 26. maj 2022

DR1

05:45  

Puk og Herman går i land - Venø (6:8)
Puk og Herman går i land - Venø (6:8) Kokken Thomas Herman og tv-værten Puk Elgård er på rundrejse til otte små øer omkring Danmark. Herman skal hvert sted skaffe lokale råvarer og tilberede et uforglemmelig sommermåltid - og Puk skal rundt på øen og invitere de gæster, der skal spise Hermans menu. Denne gang går turen til Venø i Limfjorden. Øen er berømt for sine østers, som selvfølgelig indgår i menuen, sammen med en sommerbuk, som Herman henter hos rigmanden Christian Kjær, der ejer store dele af øen. Puk besøger bl.a. Danmarks mindste kirke og kartoffelavleren "Pip", og sammen får Puk og Herman et surf-kursus af eleverne på Venø Efterskole.

06:45  

Søren Ryge præsenterer - Stenens lange rejse
Søren Ryge præsenterer - Stenens lange rejse Først flyttede isen den fra Sverige til Sorø. Derefter slæbte en gravemaskine den ud til en vej. Så blev den kørt til Jylland på en lastbil. Og til sidst slæbt ind i en skov tæt på Gudenåen. Her skal den være den nye flotte sten, der skal stå i stævnen af et mægtigt oldtidsminde, en skibssætning. Søren Ryge har fulgt stenens lange rejse - den vejer 17 tons.

07:15  

Drabet på færgen - kæresteparret på skibsdækket (1:2)
Drabet på færgen - kæresteparret på skibsdækket (1:2) En sommeraften i 1987 bliver et ungt tysk kærestepar brutalt overfaldet, mens de ligger og sover på skibsdækket på passagerfærgen Viking Sally. En 18-årig dansk spejder bliver udråbt som helt, da han forsøger at hjælpe det kvæstede tyske par. Men mange år senere står en dansk mand pludselig mistænkt for forbrydelsen på Viking Sally. Men hvem er denne mand, og hvad skete der ombord på færgen? Tilrettelægger: Nicolaj Kenneth Pedersen

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:15  

Aftenshowet
Aftenshowet Efter syv år stopper Flemming Møldrup som livsstilsekspert på programmet "Kender du typen?". USA er ramt af endnu et skoleskyderi. FN advarer mod homofobi og racisme i abekopper-dækningen. Emmelie de Forest og Ditte Ylva Olsen skriver erotiske noveller for at sætte kvinders sexlyst på dagsordenen. Aftenens værter er Kristian Ring-Hansen Holt og Nola Grace Gaardmand. DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

DR2

08:00  

Deadline
Deadline Kryptovalutaer som bitcoin blev for få år siden betragtet som uberegnelige fantasterier. I dag er de blevet så populære, at Den Europæiske Centralbank nu advarer mod at interessen kan føre til finansiel ustabilitet. I mellemtiden har ikke så få af de hurtigste krypto-investorer til gengæld tjent nok til at eje slotte og guldbarrer - en af dem er danske Niklas Nikolajsen. Mød ham i Deadline, når Lotte Folke Kaarsholm spørger, om det vilde Bitcoin-eventyr måske kan bringe os alle med i faldet?

08:30  

Peitersen og de store oceaner (2:4)
Peitersen og de store oceaner (2:4) Jens og Dorthes båd må en tur på værft. Erik flyver til Sumatra og besøger Banda Aceh, der blev hårdt ramt af tsunamikatastrofen i 2004. Og Jens og Dorte kan fortælle om et møde med pirater. På nærmeste hold oplever de forskellige steder og mennesker, der kæmper med og imod naturens kræfter - og en jordklode under konstant forandring.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade III (5)
Rosa fra Rouladegade III (5) Rosa har fundet sine spion-walkie-talkier frem og er ved at reparere dem, da Karla på 6 år kommer på besøg. Og de walkie-talkier bliver et vigtigt spionhjælpemiddel, da Rosa og Karla sammen skal udspionere Karlas morfar. Karlas morfar er supersej og har bade en medalje fra dronningen og en kæmpestor, flot togbane. Og Karla er slet ikke i tvivl om, hvordan kagen skal se ud.

05:55  

Ernest & Celestine (11)
Ernest & Celestine (11)

06:10  

Sarah og And (12)
Sarah og And (12)

06:20  

Bamselægen - Blindtarmen (3)
Bamselægen - Blindtarmen (3) I dag kører Sandra ud i sin bamselance, for at hente Noah. Hans bamse-skilpadde, Pelle, har så ondt i maven, at han har været nødt til at ringe til Bamselægen. Hvad mon Pelle fejler?

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Op og Hop II (5)
Op og Hop II (5) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Rasmus, der laver skiferiegymnastik.

07:05  

Simon
Simon

07:10  

Gurli Gris VII (51)
Gurli Gris VII (51) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (49)
Gurli Gris VII (49) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (47)
Gurli Gris VII (47) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (46)
Gurli Gris VII (46) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (52)
Gurli Gris VII (52) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (50)
Gurli Gris VII (50) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (48)
Gurli Gris VII (48) Tegnefilm med dansk tale

07:20  

Bluey
Bluey

07:25  

Bien Maja på nye honningeventyr
Bien Maja på nye honningeventyr Animationsfilm fra 2017 Majas bikube summer af spænding og glæde, de har lige afsluttet sommerhøsten og får fint besøg fra Buzztropolis som fortæller om de store honninglege. Maja melder sig til honninglegene med sin bedste ven Willi og de forvirrede myrer Arnie og Barnie. Snart møder hun sin ærkefjende Violet som hele tiden prøver at narre Maja. Fast besluttet på at vinde over Violet og sikre sommerhøsten kæmper holdet og får deres første point. I sidste øjeblik overtaler Violet sit hold til at snyde men de havner i stedet i fare. Maja og hendes venner tager på en vanskelig og farlig mission for at redde Violet og hendes hold.

08:50  

Vennerne og det grønne lys 3 (5:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (5:20) Clora fortæller vennerne, at hun kommer fra en anden verden. Vennerne har tusind spørgsmål. Har Clora noget med ringen og det grønne lys at gøre?

 
DR1

09:10  

Hjernemassage med Jan Hellesøe (17)
Hjernemassage med Jan Hellesøe (17) Trænger du også til at komme tilbage i mental topform? Dette program er en hypnose-special og dagens gæst er forsker og PhD i Kognitiv Neurovidenskab Jonas Kristoffer Lindeløv. Jan Hellesøe har gjort det til sin mission at hjælpe danskerne med at blive toptunede og knivskarpe. Derfor sender han en daglig "Hjernemassage" ud til folket i form af underholdende og tankevækkende psykologiske manipulationer.

09:30  

Spiondyr på mission - intelligens
Spiondyr på mission - intelligens Naturserie fra BBC fra 2017. (Spy in the Wild) Er der stor forskel på dyr og menneske, når det kommer til stykket? Kan dyr også elske, sørge, tænke, danne venskaber og lave spilopper? BBC har skabt nogle livagtige robotter, der ligner dyrene selv, og som, udstyret med den nyeste kamerateknik, kan filme dyrene, når de tror sig helt alene. Og dyrene bruger både redskaber, medicin og stimulerende midler. Mød her chimpanser, der jager med spyd, elefanter, der bruger grene som fluesmækkere, og lemurer, der vakler berusede rundt efter et måltid af tusindben.

10:30  

AntikQuizzen
AntikQuizzen I AntikQuizzen dyster tre danskere på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Aftenens tre antikentusiaster René, Sara og Susanne har hver taget en ting med, som indgår i konkurrencen. Og så bliver deltagerne sat på noget af en opgave, når de ud fra nogle få skår, skal gætte, hvilken antikvitet, der er gået i stykker. Aftenens vinder dyster om den samlede sejr i ugens finale. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen

11:00  

Antikkrejlerne med kendisser (143)
Antikkrejlerne med kendisser (143) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

DR2

09:00  

Hajen - havets farligste rovdyr (1:2)
Hajen - havets farligste rovdyr (1:2) Britisk naturprogram fra 2015. (Shark) Er du bidt af hajer? Dyk med ned under bølgerne, og kom helt tæt på en række af verdenshavenes forskellige hajarter. Undervejs bliver vi klogere på, hvad der gør hajer til havets farligste rovdyr og får indsigt i de mange arters vidt forskellige levevis.

09:50  

Hajen - havets farligste rovdyr (2:2)
Hajen - havets farligste rovdyr (2:2) Britisk dokumentar fra 2015. (Shark) De fleste opfatter hajer som aggressive dræbere. Men hajer er langt mere alsidige end deres rygte. De har regler for socialt samspil, komplicerede parringsritualer, overraskende måder at opfostre unger på, utrolige navigationsevner, og så skaber de helt uventede alliancer med andre dyr og mennesker.

10:40  

Guldkorn 1980'erne: 1989
Guldkorn 1980'erne: 1989 DRs arkiver er en guldgrube af gamle TV-klip. Hvad var det, der prægede helt almindelige danskeres hverdag i 1980'erne? Vi har været en tur i arkiverne og har fundet nogle af alle de små, store, sjove, alvorlige og underfundige øjeblikke, der gled hen over skærmen i 1989. Året hvor vi lagde fattigfirserne bag os og så frem mod lysere tider. Mød blandt andet festarrangør Fie Adamas, syngepigerne Pia og Fanny fra Frelsens Hær, landmandskonen Lis Gregersen, der fandt på at sy smart tøj i store størrelser - og busselskabet, der arrangerede billige rundture i Syddanmark for østtyskerne i tiden efter årets allerstørste begivenhed, Berlinmurens fald.

11:00  

Landsbyen (7:44)
Landsbyen (7:44) Dansk serie fra 1993. Der skal være fest på Brydegården - Ingeborg har fødselsdag - men dagen bliver ikke så festlig, som familien havde forestillet sig. Aksel får ud af sin mor, hvorfor hun hader Eva - og nye smykker, og gamle fotos ribber op i sårene. Kusine Mille ventes hjem fra New Zealand - og Eva arver en nøgle til en bankboks. Eva: Chili Turèll. Ingeborg: Kirsten Rolffes. Aksel: Niels Skousen. Frank: Søren Østergaard. Astrid: Helene Egelund. Karen: Lene Falck. Ulrik: Stig Hoffmeyer. Mille: Kirsten Lehfeldt. Manuskript: Stig Thorsboe og Peter Thorsboe. Instruktion: Tom Hedegaard. Foto: Claus Loof. Musik: Bo Holten.

11:30  

Landsbyen (8:44)
Landsbyen (8:44) Dansk serie fra 1993. Der er gået skår i forholdet mellem Eva og Aksel, efter det kom til et opgør mellem Ingeborg og Eva. Mille vil hurtigst muligt videre til København - men Ingeborg har helt andre planer med hende. Eva arvede nøglen til en bankboks efter tømmerhandleren Ejnar - og nu skal det afsløres, hvad der er i den. Eva: Chili Turèll. Ingeborg: Kirsten Rolffes. Aksel: Niels Skousen. Frank: Søren Østergaard. Karen: Lene Falck. Ulri: Stig Hoffmeyer. Mille: Kirsten Lehfeldt. Knud-Erik: Aksel Erhardsen. Gerhard: Henning Jensen. Karl: Preben Ravn. Desuden medvirker Kai Løvring og Jørn Gotlieb. Manuskript: Stig Thorsboe og Peter Thorsboe. Instruktion: Tom Hedegaard. Foto: Claus Loof. Musik: Bo Holten.

TVR

09:00  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:10  

Pyjamasheltene II (34)
Pyjamasheltene II (34)

09:25  

Hørmehunden
Hørmehunden

09:35  

Luk op Luk i - VRED
Luk op Luk i - VRED Kan vrede være godt? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om vrede.

09:50  

Ramajetterne II (2)
Ramajetterne II (2) Ramasjang Lufthavn er på den anden ende. Finn Falk har mistet både sine kræfter og troen på sig selv. De årlige mesterskaber i kuffertløft er i fare, men vennerne har en plan.

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (1)
Superhelten Sprinter Galore (1) Superhelten Sprinter går i hele to fælder - den ene sat af skurken Cleopatra og den anden af DiktaThor. Det ser sort ud for Sprinter, men måske kan han udnytte skurkenes diskussioner om hvem, der fangede ham først, til selv at slippe fri?

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (26)
Superhelten Sprinter Galore (26)

10:10  

Bamselægen - Tisser om natten (12)
Bamselægen - Tisser om natten (12) Bamselægen Sandra får i dag besøg af Ines og bamsen Vera. Ines har taget en urinprøve med til Bamselægen, fordi bamsen Vera tisser i sengen. Det har stået på længe, så Ines er bekymret for, at det kan være noget alvorligt. Sammen undersøger Ines og Sandra Vera. Professor Allan kigger også forbi og han ved en masse om tis og blæren. Kig med og se, om Sandra og Ines finder ud af, hvorfor det er, at bamsen Vera tisser om natten.

10:30  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (4)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (4) Bjørn, Nikoline og Jose er taget ud for at stjæle Grundloven. Imens forsøger Ronni Roligan at skaffe et barn til skurkenes plan. I fængslet forsøger Kristian at finde noget bedre grave-værktøj - vil en prutte-konkurrence med Hanne Riffel hjælpe ham?

10:40  

John Dillermand (17)
John Dillermand (17) John er træt af sin diller og vil sælge den på loppemarked. Men dilleren får ham igen i problemer, og nogle børn flyver til himmels i en luftballon. John redder dagen og får børnene ned, og så lærer han næsten hvad det vil sige at prutte om prisen.

10:40  

John Dillermand (15)
John Dillermand (15) John skal se gamle film med Oldemor. Sammen ser de filmen om dengang Oldemor fik Buller, og John kommer til at tænke på, at Buller faktisk er hans hund, og slet ikke Oldemors, men det er Oldemor vist ikke enig i.

10:45  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Den Sure Mand på campingpladsen har taget blæseren til hoppeborgen og nyder den kølige luft. Nu kan børnene ikke hoppe. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få blæseren tilbage.

11:10  

Hr. Skægs hotel - Bageren (6)
Hr. Skægs hotel - Bageren (6) Hr. Skæg får besøg af en ung bager fra Marokko. Hun skal tidligt op og møde på sit nye job, men hun er meget dårlig til at komme op om morgenen. Hun har prøvet alt, så Hr. Skæg må være opfindsom for at finde noget, der kan vække hende.

11:25  

Vilde venner III (7)
Vilde venner III (7) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Adam og Camille, der har vagten i klubhuset. Der skal gøres rent i et rottebur, de skal bygge et hus til en gruppe flagermus og de skal hjælpe en gås, som er kommet slemt til skade i en skolegård.

11:45  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb skal Landsbytosserne køre imod Pensionisterne. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned ad Striben, ud på specialbanen på en bilkirkegård og - ikke mindst - tre gange rundt på den opdaterede Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne?

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

14:00  

Pokalfodbold: Finale: OB - FC Midtjylland, direkte
Pokalfodbold: Finale: OB - FC Midtjylland, direkte Der er lagt op til et brag af en pokalfinale, når dansk fodbolds største enkeltstående klubkamp i år bliver spillet på Brøndby Stadion. FC Midtjylland er favoritter, men OB står i den første finale i 15 år, og samtlige 12.656 billetter til det fynske tilskuerafsnit blev revet væk på få timer. Der er et trofæ, europæisk deltagelse og ikke mindst historisk hæder på højkant på en eftermiddag, hvor der skal findes en vinder, om det så skal blive i forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence. Kommentatorer: Andreas Kraul og Francis Dickoh

DR2

12:00  

Digtere, Divaer og Dogmebrødre (4:8)
Digtere, Divaer og Dogmebrødre (4:8) Dansk kultur i 100 år. (1945-1960) Den anden verdenskrig er slut - og så alligevel ikke. Tømmermændene efter befrielsen melder sig hurtigt. Kunstnerne kredser om store størrelser som skyld og angst, og man dyrker modstandsmyterne. Karen Blixen holder hof for en samling unge, højtidelige Herticadigtere. Samtidig starter Asger Jorn Cobragruppen, som sætter farver på en trist tid. I skyggen af atombomben vokser angsten. Den tavse 50er-generation tyr til "The American Dream" og Morten Korch, mens kunstnerne flygter til udlandet. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen. Sendt første gang 23.01.01

12:40  

Punkens historie (4:4)
Punkens historie (4:4) Punkens historie - fra slut-60'erne til i dag. Et kig på USA's punkscene fra slut-80'erne og frem. Bad Religion skubber punken i en mere melodisk retning, riot grrrl-bevægelsen bringer kvinderne tilbage i punken, og Nirvana blæser punken ud af undergrunden og ind i mainstream. Og med The Offspring og Green Day oplever punken sit helt store kommercielle gennembrud. Med Dave Grohl fra Nirvana, Brett Gurewitz fra Bad Religion, Kathleen Hanna fra Bikini Kill, Billie Joe Armstrong fra Green Day og mange andre.

13:30  

Historiequizzen: Folketinget
Historiequizzen: Folketinget Historiequizzen besøger det danske demokratis højborg, Folketinget, hvor der bliver quizzet om fruentimmere, friser og filibustertaler. Deltagerne skal dybt ned i de mørke gange under Christiansborg - og så bliver de udfordret af en hemmelig gæst! Cecilie Nielsen og Christian Donatzky dyster mod Hanne Fabricius og Jakob Danneskiold-Samsøe.

13:30  

Shop amok (3:3) - De grå globetrotter
Shop amok (3:3) - De grå globetrotter Engang købte vi ting, fordi vi havde brug for dem. I dag køber vi ting, der giver os identitet og som fortæller omverden, hvem vi er. I dette program dykker vi ned i tendensen til at bruge formuen på oplevelser og rejser, hvor særligt pensionisterne i de seneste år har skruet op for rejseforbruget. I programmet følger vi to garvede rejseforbrugere på deres første rejse til Marokko. Vi følger også en af landets store rejsebureauer og deres arbejde med at sælge rejser til det grå guld.

14:00  

Historiequizzen: Børsen
Historiequizzen: Børsen Der skal quizzes om kriser, konjunkturer og finanskonger, når Adrian Hughes tager ugens deltagere med til Børsen i København. Her skal de bl.a. svare på, om den engelske dampskibsboble mon skabte en finanskrise i 1857, og om Tietgen var skeptisk over for telefoner. Deltagerne er Hanne Fabricius, Kåre Johannessen, Trine Halle og Christian Donatzky.

14:00  

Anders Lund Madsen i Den Yderste By (1:4)
Anders Lund Madsen i Den Yderste By (1:4) I det yderste Østgrønland ligger byen Ittoqqortoormiit - 171 træhuse på randen af verden. Bag byen er der isbjørne og stilhed og masser af ingenting i mange hundrede kilometers afstand. Anders Lund Madsen møder menneskene inde i de huse. Hvem er de? Og har de formet byen, eller har byen formet dem? I første episode møder Anders en bedstemor, der har nedlagt 2 isbjørne. Politiet nedlægger en hvalros. Og Anders lærer at håndtere en riffel af en pige med en hemmelighed. Sendt første gang 19.11.2015

14:30  

Verdens smukkeste togrejser
Verdens smukkeste togrejser Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Helsinki til Polarcirklen. Denne gang tager vi ud på en ekstraordinær togtur gennem Finland - Nordeuropas skjulte perle. En rejse, der går gennem de tætteste skove, forbi enorme tilfrosne søer - og kører hele året under selv de barskeste forhold. På vejen møder vi de mennesker, der bor og arbejder langs denne enestående jernbane.

TVR

12:25  

Rosa fra Rouladegade (9)
Rosa fra Rouladegade (9) Hvis man vil overraske nogen med en kage, så er Rosa den helt rigtige at besøge. Så det gør Martin. Han vil nemlig gerne bage en kage til sin morfar. Sammen forklæder de sig som fugleskræmsler og sniger sig ind på morfars gård, for at finde ud af hvad kagen skal smage af og hvordan den skal se ud.

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (8)
Superhelten Sprinter Galore (8)

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (5)
Superhelten Sprinter Galore (5)

12:55  

Monster Buster
Monster Buster Liv er rigtigt træt af det dumme fantasi-monster med tre øjne og ti ben, der kommer ind på hendes værelse. Heldigvis kommer MonsterBuster Mille og hjælper hende med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

12:58  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Triceratops var ikke den hurtigste dinosaur, i stedet var den bygget til at blive og tackle.

13:10  

Ramasjang Mysteriet (7)
Ramasjang Mysteriet (7) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

13:35  

Onkel Rejes fede sommerferie (8)
Onkel Rejes fede sommerferie (8) Onkel Reje er i fuld gang med forberedelserne til at blive far. Men inden han ved af det, er det nyheden om Moses Hansen Hansens dødsensfarlige Dødsdrome, der tager opmærksomheden. For Onkel Reje mener godt, at man kan køre på motorcykel, selvom man er gravid. Desværre for ham er de børnehadende naboer Didrik og Skidrik også dukket op ved Dødsdromen og de har planer om at udnytte situation til én gang for alle at tilintetgøre Onkel Reje.

13:50  

Motor Mille og Børnebanden (10)
Motor Mille og Børnebanden (10) Den sure mand har sprættet sovedyr op og bruger dem som sutsko. Han er sikker på, at Motor Mille og Børnebanden ikke kan finde resten af de stjålne sovedyr, for han har gemt dem i et hemmeligt skab. Men han er slet ikke så klog, som han selv tror.

14:10  

Sprinter Galore III - Babyalarm (4)
Sprinter Galore III - Babyalarm (4) Kathrine er ved at blive vanvittig af babyalarmen, der hele tiden bipper, så hun ikke kan sove - og hun har virkelig brug for en lur, inden sundhedsplejersken kommer. Heino insisterer på, at han og Sprinter reparerer babyalarmen for hende, men der er noget med lydstyrken, der driller, og som nær får skræmt livet af sundhedsplejersken.

14:25  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

14:50  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire

DR1

17:30  

Søren Vesters Have - Skab stemning i drivhuset
Søren Vesters Have - Skab stemning i drivhuset I jagten på gode tips og tricks til at skabe stemning i drivhuset lander Søren hos Stig og Greg, der har skabt et helt særligt univers i Paradehuset ved Gisselfeld Kloster. Det får ham til at tage hjem til Thise og shine sit eget drivhus op, og der skal nye møbler til.

DR2

15:10  

Verdens smukkeste togrejser
Verdens smukkeste togrejser Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Iverness til Edinburgh. Denne gang tager vi ud på en fantastisk togrejse gennem Skotlands højland. En rejse, der bringer os gennem nogle af verdens smukkeste landskaber, forbi gamle slotte og borgruiner, rundt om Culloden og ind i Cairngorms Nationalparken. På vejen møder vi de mennesker, der bor og arbejder langs denne særegne jernbane.

15:55  

Historiequizzen: Holmens skibe
Historiequizzen: Holmens skibe Adrian Hughes stiller spørgsmålene, når Historiequizzen sender fra den gamle krumtap for den danske flåde: Holmen i København. Her skal deltagerne quizze om admiral Nelsons skumle planer, og hvorfor fregatten Peder Skram er blevet kaldt "hippiebåden". Aftenens deltagere er Trine Halle, Kåre Johannessen, Hanne Fabricius og Jakob Danneskiold-Samsøe.

16:25  

UEFA U17 EM (m): Kvartfinale: Danmark - Serbien, direkte
UEFA U17 EM (m): Kvartfinale: Danmark - Serbien, direkte

16:30  

Historiequizzen: Rungstedlund
Historiequizzen: Rungstedlund Historiequizzen er draget til Rungstedlund, hvor forfatterinden Karen Blixen kom til verden og forlod den igen. Adrian Hughes styrer løjerne, når deltagerne skal gætte hvorfor Karen Blixen egentlig rejste til Afrika, hvorfor hendes bror kæmpede i den canadiske hær og hvem der sendte Karen Blixen en frisk, rød rose hver dag i flere år. Deltagerne i aftenens quiz er Trine Halle, Kåre Johannessen, Hanne Fabricius og Christian Donatzky.

17:00  

Niels Bohrs hemmelighed: Bombens hjerte (3:5)
Niels Bohrs hemmelighed: Bombens hjerte (3:5) Niels Bohr var tilsyneladende bundet af en aftale med amerikanerne, og måtte ikke afsløre nogen atomhemmeligheder. De to historikere Bjørn og Peter får i tredje afsnit hjælp af en amerikansk koldkrigshistoriker for at finde ud af, præcis hvad Niels Bohr lavede på det amerikanske bombeprogram Manhattan-projektet, siden han var i amerikanernes søgelys? Var han blot den moralske stemme eller var han i virkelighed en større del af den tekniske udførelse, end vi er klar over i Danmark?

17:19  

UEFA U17 EM (m): Kvartfinale: Danmark - Serbien, Pause
UEFA U17 EM (m): Kvartfinale: Danmark - Serbien, Pause

17:30  

Niels Bohrs hemmelighed: Gråzone (4:5)
Niels Bohrs hemmelighed: Gråzone (4:5) Historikerne Peter og Bjørn har fundet ud af, at både amerikanerne og englænderne så Niels Bohr som en stor sikkerhedsrisiko efter anden verdenskrig. Men hvor meget satte den frie verdens to største ledere, Roosevelt og Churchill, tommeskruerne på Danmarks største videnskabsmand? Og påvirkede det mon Bohrs muligheder for at starte sin atomenergiforskning? Jagten fører i fjerde afsnit Bjørn og Peter til hemmelige uranundersøgelser på Bornholm, hvor Bohr skulle balancere på en knivsæg for ikke at tirre den kolde krigs stormagter.

17:30  

UEFA U17 EM (m): Kvartfinale: Danmark - Serbien, direkte
UEFA U17 EM (m): Kvartfinale: Danmark - Serbien, direkte

TVR

15:10  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:20  

Hey Duggee (41)
Hey Duggee (41)

15:30  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Simon III
Simon III

15:47  

Simon III
Simon III

15:50  

Remy og Boo
Remy og Boo

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

16:25  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:30  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII

16:55  

Krible Krable disko
Krible Krable disko

16:58  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. Silja elsker krible krable-dyr, men ved ikke så meget om dem. Hendes ven Tim er naturvejleder, så han tager en blomst på hovedet og prøver at lære Silja lidt mere om bierne.

17:00  

MikroMakkerne - Guldsmeden
MikroMakkerne - Guldsmeden Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i naturen. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på Guldsmeden, der både er en af de smukkeste flyvere og samtidig et grådigt rovdyr! De undersøger hvordan guldsmeden fanger dens bytte, og dyster selv I at blive den skarpeste insektjæger!

17:10  

Vilde vidunderlige dyr: Sommerfugl på "Mission myresnyd"
Vilde vidunderlige dyr: Sommerfugl på "Mission myresnyd" En sommerfuglelarve snyder myrerne til at tage den med hjem til deres myrebo. Her kan den spise, vokse og forpuppe sig, så den kan blive til en sommerfugl. Men spørgsmålet er, om myrerne opdager at de er blevet snydt?

17:20  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

17:25  

MikroMakkerne | Det hvide C
MikroMakkerne | Det hvide C

17:35  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

17:45  

Kriblekrable Safari i skoven
Kriblekrable Safari i skoven Børnene er i skoven og finder blandt andet galdeæbler, som de kan lave blæk af og fjer de kan snitte til penne. Så skal der skrives hjem efter mere slik.

17:55  

MikroMakkerne | Tangnålen
MikroMakkerne | Tangnålen

DR1

18:00  

AntikQuizzen
AntikQuizzen I AntikQuizzen dyster tre danskere på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Aftenens tre antikentusiaster Ib René, Anni og Olfert har hver taget en ting med som indgår i konkurrencen. I aften bliver deltagerne sat på en hård prøve i "Matador-runden". Aftenens vinder går direkte videre til ugens finale. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen Sendt første gang 05.11.14

18:00  

AntikQuizzen
AntikQuizzen Det er finaletid i AntikQuizzen, hvor deltagerne dyster på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Ugens tre vindere har hver taget en ny ting med, som indgår i konkurrencen. I finalen bliver deltagerne blandt andet udsat for en sær stol, en legetøjsbil og fem byster. Og så skal deltagerne gætte navnet på et spisestel - udelukkende ved at mærke på en tallerken. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen Sendt første gang 06.11.14

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

Flodhesten - Afrikas farligste dyr
Flodhesten - Afrikas farligste dyr Britisk naturprogram fra 2019 (Hippo) Flodhesten er Afrikas farligste dyr. En enorm, territorial vegetar med et kæmpe gab og knivskarpe hjørnetænder. Den kan veje op til tre tons og sprinte hurtigere end et menneske. Og selvom den ikke kan flyde, bruger den det meste af sin tid i vandet. Her dykker vi ned under overfladen for at opleve flodhestens sande natur. Se, hvordan den beskytter sin familie, står front mod sine fjender og er både følsom og komisk.

20:00  

I hjernen på stjernen - Jacob Risgaard (2:5)
I hjernen på stjernen - Jacob Risgaard (2:5) Den psykologiske manipulator Jan Hellesøe og tv-værten Josefine Høgh vil over to dage presse iværksætter Jacob Risgaard det yderste, gennem samtale og nøje konstruerede eksperimenter, hvor minder, følelser og personlige relationer vækkes til live. Jacob bliver for alvor rørt, da han møder seks mennesker for første gang, hvis liv han har haft altafgørende indflydelse på.

DR2

18:30  

Historiequizzen: Hanstholm (1:8)
Historiequizzen: Hanstholm (1:8) Historiequizzen er taget til det, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens største byggeri: bunkerne på den jyske vestkyst, nærmere bestemt ved Hanstholm. Her skal det handle om kanoner og krigsstrategier, når vært Adrian Hughes udfritter deltagerne Hanne Fabricius, Kåre Johannessen, Trine Halle og Morten Hahn-Pedersen.

18:30  

Historiequizzen: Nyborg Slot (2:8)
Historiequizzen: Nyborg Slot (2:8) Kom med til den fynske østkyst, når Adrian Hughes og Historiequizzen besøger det gamle kongeslot i Nyborg. Her skal deltagerne bl.a. gætte, hvad der skete under retssagen mod Marsk Stig i 1287, og om Christian 3. var gladest for hvidkål eller æblemost. Aftenens deltagere er: Trine Halle, Christian Donatzky, Hanne Fabricius og Kåre Johannessen.

19:00  

Christian 10. og de forsvundne fattigbreve (6)
Christian 10. og de forsvundne fattigbreve (6) Livet på landet er barskt i julen 1900. Emilie og hendes mand ejer intet, gælden er håbløs, og hvis hun ikke gør noget, kommer børnene til at gå sultne i seng juleaften. 120 år efter dykker Camilla af Rosenborg ned i Emilies historie - overlevede familien det hårde liv på landet, så Camilla kan finde nogle efterkommere? Camilla af Rosenborg har gjort et helt særligt fund. Hjertegribende fattigbreve skrevet til hendes oldefar Christian 10. Kan hun finde brevskrivernes efterkommere og hvordan er det gået med slægten?

19:30  

Verdenskrigens danske skygger (1:4) - I krigens udkant
Verdenskrigens danske skygger (1:4) - I krigens udkant Del 1: 1914 -1918. Der er krig i Europa. Sønderjyske Fritz Clausen bliver sendt til fronten. I København morer overklassen sig, mens forskellen på rig og fattig bliver stadig større.

20:00  

Dame, konge, es, spion
Dame, konge, es, spion Britisk spionthriller fra 2011. (Tinker, Tailor, Soldier, Spy) En britisk spionmission i Ungarn går grueligt galt. Efterretningsofficeren George Smiley får en fyreseddel, men nogle måneder senere bliver den snu mesterspion hentet ind til en ny, tophemmelig opgave. Den Kolde Krig er på sit højeste, og der er mistanke om, at russerne har plantet en dobbeltagent i toppen af den britiske efterretningstjeneste. Nu er det op til Smiley at sætte en fælde op for muldvarpen. Medvirkende: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy m.fl. Instruktion: Tomas Alfredson.

TVR

18:04  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

18:05  

Zorro (5)
Zorro (5) Zorro er en af de mest legendariske og genkendelige helte, og i denne fransk-canadiske animationsserie følger vi Diego som teenager. Nok er han ung, men han har allerede sans for retfærdighed - og ikke mindst fægtning!

18:30  

Balto - Det store vand
Balto - Det store vand Amerikansk tegnefilm fra 2001 med dansk tale. (Balto: Wolf Quest) Balto og Jennas yngste datter, Aleu, opdager, at hun aldrig vil blive adopteret af mennesker ligesom sine søstre og brødre, fordi hun ligner en ulv. Fortvivlet løber hun hjemmefra, og Balto, der selv er halvt ulv, følger efter hende. Det bliver begyndelsen til en storslået og farlig rejse over Alaskas iskolde ødemarker. Danske stemmer: Michael Elo, Jesper Klein, Paul Hüttel, Jeanne Boel, Peter Jorde, Solbjørg Højfeldt m.fl. Manuskript: Dev Ross. Instruktion: Phil Weinstein.

19:40  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:15  

Rosenmeiers Rejse: Gemt væk i Ukraine (2:3)
Rosenmeiers Rejse: Gemt væk i Ukraine (2:3) I Ukraine bliver langt de fleste børn med handicap afleveret på børnehjem. Samtidig vinder Ukraine tonsvis af medaljer til de paralympiske lege. Peter Rosenmeier rejser afsted for at finde ud af, hvorfor forældrene vælger børnene fra, og hvad opskriften til de mangle PL-medaljer er. Han møder blandt andet Anton - en PL-atlet, som selv er vokset op på et børnehjem med vold og seksuelle overgreb, og Viktoria som er en af de forældre, som har givet sit barn op. Tilrettelæggelse: Caroline Lotz

21:15  

Rosenmeiers Rejse: Gemt væk i Ukraine (2:3)
Rosenmeiers Rejse: Gemt væk i Ukraine (2:3) I Ukraine bliver langt de fleste børn med handicap afleveret på børnehjem. Samtidig vinder Ukraine tonsvis af medaljer til de paralympiske lege. Peter Rosenmeier rejser afsted for at finde ud af, hvorfor forældrene vælger børnene fra, og hvad opskriften til de mange PL-medaljer er. Han møder blandt andet Anton - en PL-atlet, som selv er vokset op på et børnehjem med vold og seksuelle overgreb, og Viktoria som er en af de forældre, som har givet sit barn op. Tilrettelæggelse: Caroline Lotz

21:50  

Vera: Mørk vej
Vera: Mørk vej Engelsk krimiserie fra 2016. (Vera: Dark Road) En kvinde findes død på heden i det øde Nordøstengland. Det bliver en sag for den erfarne og ligefremme kriminalinspektør Vera Stanhope. Hendes efterforskning blotlægger et tragisk liv præget af hemmeligheder og løgne. Men hvem slog kvinden ihjel? Vera Stanhope: Brenda Blethyn.

23:20  

Gift ved første blik USA V (4:19)
Gift ved første blik USA V (4:19) Kærlighedseksperiment fra 2017. Kan et arrangeret ægteskab være vejen til den store kærlighed? Oplev her den amerikanske udgave af det danske kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'. De nygifte tre par er for første gang alene sammen - på bryllupsnatten! Men bliver ægteskabet fuldbyrdet? Sheila bebrejder Nate hans misbilligende mor. Anthony og Ashley oplever en gensidig forelskelse, og Cody og Danielles dybe lidenskab får bryllupssuiten til at gløde.

DR2

22:00  

Signe Molde på udebane - hos LGBT+
Signe Molde på udebane - hos LGBT+ I dette afsnit er Signe taget til Winter Pride for at møde det danske LGBT+-miljø, som kæmper for en regnbuefarvet mangfoldighed. Men kan de godt forstå, at nogle har svært ved at tage tiltaleformer som "hen" alvorligt og de ikke mindre end 37 forskellige køn? I denne programserie møder Signe Molde en række mennesker med stærke holdninger eller en markant livsstil for at undersøge, hvad de kan grine af sammen... og hvad de ikke kan.

23:00  

Rob Roy
Rob Roy Amerikansk actiondrama fra 1995. Robert Roy MacGregor, lederen af en stolt skotsk klan, bliver berøvet sin ejendom af Markisen af Montrose, fordi han nægter at medvirke i en af Markisens nedrige planer. Sammen med vennen Alasdair lægger den nu fredløse Rob Roy en plan, der skal vinde ham hans ejendom tilbage, men hans kone gemmer på en frygtelig hemmelighed. Medvirkende: Liam Neeson, Jessica Lange, John Hurt, Tim Roth m.fl. Instruktion: Michael Caton-Jones.

23:00  

Chaplin
Chaplin Amerikansk autentisk drama fra 1992. Filmkunstens første superstjerne Charles Chaplin vokser op i England i fattige kår, men som 24-årig bliver han engageret til Hollywood, hvor han hurtigt bliver en berømthed. Filmen følger Chaplins karriere gennem århundredet, den politiske forfølgelse og hans mange ægteskaber med ganske unge kvinder. Medvirkende: Robert Downey Jr., Dan Aykroyd, Geraldine Chaplin m.fl. Instruktion: Richard Attenborough.

TVR
DR1

00:10  

Taggart: Syndens sold
Taggart: Syndens sold Skotsk krimiserie fra 2004. (Taggart: The Wages of Sin) Taggartholdet må opklare en sag om diamanter, narko og mord, da en taxachauffør findes skudt i sin bil uden for en smykkeforretning. Forretningen ejes af Davie Houston, der netop har begravet sin datter, der er død af en overdosis. Houston hævder, at han ikke kender mordofferet, men han lyver - og det er han langt fra den eneste, der gør. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Matt Burke: Alex Norton. Instruktion: Alan Macmillan.

01:15  

Fader Brown VIII (4:10)
Fader Brown VIII (4:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Kembleford får besøg af et gøglertivoli, men festlighederne får en brat ende, da dr. Belmont falder død om for øjnene af de chokerede tilskuere. Fader Brown har mistanke om, at der er sket en forbrydelse, og begynder at efterforske sagen.

01:20  

Fader Brown VIII (2:10)
Fader Brown VIII (2:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Den excentriske biavler Beattie May beslutter at lave en tilføjelse til sit testamente - i fald der skulle ske hende noget uventet. Den består af en gåde, der skal føre hendes adoptivsøn Shambu til en værdifuld juvel. Det uventede sker - Beattie findes myrdet i sin seng. Da Shambu anholdes for mordet, er det op til fader Brown at finde ud af, om det virkelig er ham, der er gerningsmanden.

02:10  

Nak & Æd - en oribi i Cameroun (4:10)
Nak & Æd - en oribi i Cameroun (4:10) Sæson 8 (2017). De to venner har fundet et gammelt skinderhus de kan slå lejr i. Herfra vil de gå på jagt efter en ny slags antilope i Cameroun. Denne gang er det en oribi, der skal i gryden. Men dyret er hurtig, sky og på hjemmebane, så der venter Jørgen og Nikolaj lidt af en udfordring i bushens kvælende hede. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

02:50  

Hammerslag 2018 (10)
Hammerslag 2018 (10) Der er dømt idyl for alle pengene, når Hammerslag i aften tager på øhop i det Sydfynske øhav. For første gang i Hammerslags historie besøger vi den lillebitte ø Birkholm, der ligger lige midt i det Sydfynske øhav. Her venter der mæglerne en noget speciel opgave, for hvad koster det mon at eje 13% af øens areal? Hold Øst og Vest skal også gætte prisen på et lille sommerhus med en usædvanlig god udsigt på Thurø, og så skal mæglerne selvfølgelig til Langeland, hvor man også godt kan være med på blændende badevand, udsøgt udsigt og gode priser.

02:55  

Hammerslag: Tour de Sydfrankrig
Hammerslag: Tour de Sydfrankrig I aften byder Hammerslag på sol, varme og charme, når vi tager på en Tour de Sydfrankrig, som begynder i baglandet til den franske Riviera. Her starter vi med et hus, hvor selveste Brigitte Bardot har hængt ud ved poolen! Vi skal også se en lejlighed i Antibes, der har udsigt til byens berømte marina, som har yachts til flere milliarder kroner liggende. Hold Øst og Vest skal også gætte, hvad et dansk ægtepar har givet for deres private ferieparadis i Provence, og så venter der den dyreste bolig nogensinde i Hammerslags historie i Cannes! En bolig, der er så luksuriøs, at den bliver lejet ud til arabiske prinser og berømtheder. Sendt første gang 23.12.18

03:55  

Kender Du Typen? 2018 - Med flygel og bjælkehytte
Kender Du Typen? 2018 - Med flygel og bjælkehytte Kender Du Typen? besøger i dag en kendt dansker, der fik at vide af sin tømrer, at han skulle lade være med at købe det hus, han havde kig på. Men han gjorde det alligevel. Den egensindige hovedperson udfordrer Mads Steffensen, Anne Glad og Flemming Møldrup til en dans, men tør de springe ud i det? Vært: Mads Steffensen

DR2

01:15  

Parterapi - elsker du mig stadig?
Parterapi - elsker du mig stadig? Amerikansk dokumentarserie fra 2019. (Couples Therapy) Lauren og Sarah beslutter sig for at sætte familieprojektet på pause og pleje deres parforhold. Men de har svært ved at slutte fred med deres valg og ikke se det som et nederlag. Terapiforløbet lakker mod enden -har samtalerne bragt parrene tættere på hinanden?

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, TOENDER.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0526101645