Tønder

The Great Malarkey (UK), Tønder festival 2015.

Skrevet d. 2015-09-12

The Great Malarkey (UK)

Det er to år siden, at Tønder Festival havde den udsøgte fornøjelse at præsentere The Great Malarkey for festivalgæsterne. Så et af torsdagens mange højdepunkter var at genopleve bandet på P4-scenen. Det skortede ikke på opbakning til det store, energiske og entusiastiske gypsyfolk/punk-band, der kommer fra undergrundsscenen i London og ifølge dem selv har ladet sig inspirere af The Pouges (som bl.a. kendes fra samarbejdet med Dubliners - The Irish Rover), Tom Waits og balkanmusikken.

Den udfarende frontfigur er sangerinden Alex Ware, en lille og utrolig sød pige med et charmerende skævt smil, en lettere hæs stemme og i konstant vild bevægelse. Hun bevarede hele tiden en stærk kontakt med publikum og smøg sig til sidst fysisk ud over scenekanten og op på skuldrene af bassisten Ivo Ramalho. Her dirigerende hun elegant fællessangen ”You are amazing”, medens trommeslageren Joni Belaruski med stor varme fik listet nogle fra de forreste publikumsbænke op på scenen. Nogle af de øvrige medlemmer i bandet er Owen Evans som sanger og multi-instrumentalist, violinisten Aidan Banks, Julie Wilhelm på horn og Oscar Whight på trompet.


Denne koncert kunne nok betegnes som en skøn forsmag til bandets koncerter i de andre telte i de efterfølgende dage - hvis ellers det personligt planlagte musikprogram tillod plads til det i forhold til de mange øvrige tilbud i Tønder Festivals samlede program. Men allerede sidste år var The Great Malarkey på turné rundt i Danmark, så mon ikke det viser deres interesse for Danmark, og de kan lokkes til Tønder en anden gang igen?
Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, TOENDER.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0922072313