Tønder

Tønder.   Onsdag d. 7. oktober 2015 Solen står op kl. 07:38   -    Solen går ned kl. 18:45

Vejret i dag , blæst, eftermiddag let regn, dagtemperatur 13°C nattemperatur 9°C, vind 6 m/sec.

Tønder

Se billeder fra årets festival og genoplev Tønder Festival 2015 eller genoplev torsdagen på 3 minutter her


I det sydvestlige hjørne af Sønderjylland ligger byen Tønder med prædikatet: landets ældste købstad. Tønder er en by med ca. 7.500 indbyggere. Frem til midten af 1600-tallet var den en havneby med et driftigt handelsliv. Men efter bygningen af digerne uden for byen, ledtes søfarten til øvrige havnebyer og transporten af dyr og varer skete ad andre veje. Tønder er dog stadig karakteriseret ved et velfungerende erhvervsliv.Helt fra den tid har Tønder været berømt for sine flotte kniplinger - et gammelt bondehåndværk - og med 3 års mellemrum afholdes der kniplingefestival. På Tønder museum, der er en del af Museum Sønderjylland, ses bl.a. en smuk samling af disse kniplinger især fra slutningen af år 1700 frem til omkring år 1900, hvor maskinfremstillingen blev fremherskende. Derudover udstilles der en permanent, imponerende sølvsamling, hvor en overvejende del af genstandene er fremstillet af de mange sølvsmede fra velstandstiderne i Tønder og omegn.Tønder er desuden kendt for Tønderfestivalen, der er en af de vigtigste europæiske folkefestivaller, og som tiltrækker et stort publikum med interesse for traditionel og moderne folke- og bluesmusik. Den finder sted hvert år sidst i august og har eksisteret siden 1974. 2014 er således jubilæumsåret for 4 årtiers fantastiske musikoplevelser både på de store scener og som små intimkoncerter rundt i bybilledet.I bykernen lægger man især mærke til de gamle huse med de karakteristiske karnapvinduer. I de senere år er den gamle bykerne i november og december pyntet op som juleby og med attraktionen "Det Gamle Apotek", der i den periode sælger det mest finurlige julepynt og -udstyr, tiltrækkes tusinder af julegæster fra hele landet.
Bolig barometer

Tønder og omegn, der er 25 lejligheder til leje. Lejlighedernes størelse fordeler sig som vist på grafiken. Se alle lejlighederne her.
Antal lejligheder fordelt efter størrelse
Antal lejligheder fordelt efter husleje


Tønder og omegn, der er 14 andelsboliger til salg. Andelsboligernes størelse og pris fordeler sig som vist på grafiken. Se alle andelsboliger her.
Antal andelsboliger fordelt efter størrelse
Antal andelsboliger fordelt efter pris i 1000 kr.


Tønder og omegn, der er 4 ejerlejligheder til salg. Ejerlejlighedernes størelse og pris fordeler sig som vist på grafiken. Se alle ejerlejligheder her.
Antal ejerlejligheder fordelt efter størrelse
Antal ejerlejligheder fordelt efter pris i 1000 kr.


Tønder og omegn, der er 161 villaer til salg. Villaernes størelse fordeler sig som vist på grafiken. Se alle villaerne her.
Antal villaer fordelt efter størrelse
Antal villaerer fordelt efter pris i 1000 kr.


Tønder og omegn, prisudviklingen i ejerboliger, fra 2009 til i dag. Kurverne viser m2 prisen for villaer . Der er 3 kurver, den nedre kvartil, medianen og den øvre kvartil.
Copyright © 2015, TOENDER.net. Alle rettigheder forbeholdes.